Airco Installatie Sebaldeburen

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Sebaldeburen levert een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bieden wij concrete tips over de beste apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bekijk je adressen van erkende monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sebaldeburen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Sebaldeburen. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Sebaldeburen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je snel en simpel de beste installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-sebaldeburen-9862

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Sebaldeburen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem installeren. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In onderstaand overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Sebaldeburen (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen, Burum, Visvliet.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen meerdere producten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Sebaldeburen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sebaldeburen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Wat is airco?.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Sebaldeburen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Sebaldeburen liggen nogal uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel tref je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sebaldeburen. Deze tariefindicaties zijn excl. onderhoud, vullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2180 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1115 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €840
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€185 – €675
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Sebaldeburen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Sebaldeburen. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren bijna de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je €70 tot €290 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig dan eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem rekent grofweg 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sebaldeburen. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie