Airco Installatie Visvliet

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Visvliet resulteert in een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs bieden wij nuttige tips en informatie over de velerlei type toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Visvliet

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Visvliet. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Visvliet voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je eenvoudig gecertificeerde vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-visvliet-9845

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Visvliet (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Verder zorgen zij voor onderhoud en service. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Visvliet (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Pieterzijl, Grijpskerk, Niezijl, Den Horn, Aduard.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de beste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen veel verschillende soorten producten die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Visvliet: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 units: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Visvliet: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Vullen van de airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Visvliet.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Visvliet variëren enorm. De aanschafprijzen wisselen per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de bijgaande tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Visvliet. De prijzen zijn zonder onderhoud, vullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemToelichtingPrijzen
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1210 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €3000
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1125 – €2255
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €870
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€245 – €660
Tabel met de tarieven van airconditioning in Visvliet.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco installeren door een professionele installateur in Visvliet. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de installatiekosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan €70 tot €300 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware systemen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Visvliet. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De vakman kijkt o.a. naar compressor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie