Airco Installatie Beemster

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Beemster kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website verzamel je goede tips en informatie over de velerlei soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bieden wij de gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Beemster

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Beemster. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Beemster voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website check je snel & eenvoudig de beste vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-beemster-1463

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Beemster (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem inregelen. Ook kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Beemster (gemeente Beemster, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Purmerend, Aalsmeer, Uithoorn, Gooise Meren, Weesp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden allerlei producten die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Beemster: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Beemster: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Beemster.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere winkels en hotels.

Goedkoopste airco december 2023 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Beemster zijn heel divers. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel tref jij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Beemster. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1155 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2905
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1155 – €2295
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €375 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €660
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Beemster.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Beemster. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal aspecten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €95 tot €310 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem moet rond de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Beemster. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie