Airco installatie Provincie Noord-Holland

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Noord-Holland draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal vind je belangrijke tips en informatie over de verscheidene type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook vind je adressen van regionale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Airco laten plaatsen in Noord-Holland

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Noord-Holland. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Noord-Holland voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website zoek jij zonder gedoe goede vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?. 
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
Bekijk de mogelijkheden in o.a. AmsterdamDiemenLandsmeerEdam-VolendamWaterlandAmstelveenOuder-AmstelHilversumWijdemerenBlaricumHuizenWeespGooise MerenUithoornAalsmeerPurmerendBeemsterOostzaanZaanstadWormerlandEnkhuizenStede BroecKoggenlandMedemblikHoornDrechterlandHeerhugowaardOpmeerLangedijkSchagenHollands KroonDen HelderTexelAlkmaarHeilooCastricumUitgeestBergen Noord-HollandBeverwijkHeemskerkVelsenHaarlemZandvoortBloemendaalHeemstede en Haarlemmermeer.

Koelere lucht in de woning?

Vind de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er bestaan veel verschillende soorten units waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Noord-Holland: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Noord-Holland: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Noord-Holland.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Noord-Holland lopen zeer uiteen. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel geven we de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Noord-Holland. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1225 – €2020
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1155 – €2300
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €395 – €855
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€230 – €640
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Noord-Holland.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat de airco monteren door een erkende installateur in Noord-Holland. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met vele factoren. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €95 tot €250 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt ongeveer 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Noord-Holland. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.