Airco Installatie Hoorn

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Hoorn levert extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we belangrijke tips over de verschillende soorten systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens verzamel je gegevens van erkende montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Hoorn

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hoorn. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hoorn voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website tref jij eenvoudig deskundige vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hoorn-1689

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Hoorn (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Ook zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Hoorn (gemeente Hoorn, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Er zijn velerlei soorten apparaten die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hoorn: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hoorn: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Hoorn.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Hoorn zijn nogal verschillend. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen essentieel. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht check jij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hoorn. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1190 – €1995
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2175 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2270
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €390 – €880
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€195 – €700
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Hoorn.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een erkende installateur in Hoorn. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Ook noemen we nog een grotere stroomvraag met als resultaat een iets hogere energienota. Dit schatten we op ongeveer €85 tot €250 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem gebruikt bij benadering 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hoorn. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt naar onderdelen als condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie