Airco Installatie Zwaag

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Zwaag draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website verzamel je belangrijke informatie over de verschillende type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zwaag

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Zwaag. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zwaag voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel lokale vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-zwaag-1689

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een gecertificeerd installatiebedrijf in Zwaag (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Zwaag (gemeente Hoorn, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nibbixwoud, Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten apparaten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Zwaag: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zwaag: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco bestellen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Zwaag.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Zwaag kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen variëren per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst hieronder check je een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Zwaag. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingTarieven
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €1965
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2165 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1205 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €370 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €685
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Zwaag.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen middels de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Zwaag. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderdelen. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de installatiekosten. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Verder moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een hogere energierekening. Denk dan aan een €85 tot €255 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en koelvermogen. De grote multi-split modellen vragen meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt zo’n 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Zwaag. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als condensor, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie