Airco Installatie Midwoud

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Midwoud biedt extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verzamel je nuttige tips over de beste soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede bieden wij contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Midwoud

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Midwoud. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Midwoud voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je snel & eenvoudig betrouwbare monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-midwoud-1679

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Midwoud (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Ook zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek je showrooms en airco monteurs in Midwoud (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oostwoud, Twisk, Opperdoes, De Weere, Lambertschaag.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan allerlei uitvoeringen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Midwoud: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Midwoud: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Warmtepomp.

Wandairco
Een praktisch klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Midwoud.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Midwoud laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder check je een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Midwoud. De tarieven houden geen rekening met onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingKosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1250 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2180 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1110 – €2275
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€365 – €840
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€200 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Midwoud.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een STEK installateur in Midwoud. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs bestaat uit vele posten. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Tevens heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €95 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem verbruikt ongeveer 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Midwoud. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie