Airco Installatie Oostwoud

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Oostwoud zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je nuttige tips en informatie over de meest gebruikte soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oostwoud

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oostwoud. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Oostwoud voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website check jij binnen no-time populaire vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oostwoud-1678

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Oostwoud (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montage experts kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Ook regelen ze het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oostwoud (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Twisk, Opperdoes, De Weere, Lambertschaag, Abbekerk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er bestaan allerlei systemen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oostwoud: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Oostwoud: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Oostwoud.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Oostwoud kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel bieden wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oostwoud. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2035
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2145 – €2960
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1150 – €2255
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €375 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €210 – €655
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Oostwoud.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Oostwoud. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. diverse aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je €90 tot €290 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt ruwweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oostwoud. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie