Airco Installatie Zwagerbosch

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Zwagerbosch zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker verzamel je concrete tips en info over de velerlei soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verstrekken wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zwagerbosch

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Zwagerbosch. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Zwagerbosch voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel goede installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-zwagerbosch-9299

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Zwagerbosch (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Zwagerbosch (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster, Westergeest, Oudwoude.

NaamAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Overzicht met airco montagebedrijven Zwagerbosch vergelijken

Een koelere woning?

Bekijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende systemen die je kunt toepassen. Bijgaand bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zwagerbosch: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zwagerbosch: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Zwagerbosch.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een verwarming. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Zwagerbosch laten een grote variatie zien. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel lees je een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zwagerbosch. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1250 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2165 – €2980
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1115 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €375 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€225 – €675
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Zwagerbosch.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een goede installateur in Zwagerbosch. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt bepaald door meerdere posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Ook moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je een €70 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig dan de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt bij benadering 1,60 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Zwagerbosch. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie