Airco Installatie Moorsele

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Moorsele draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs check je praktische tips en informatie over de diverse type systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verzamel je contact- en adresgegevens van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Moorsele

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Moorsele. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Moorsele voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal check jij razendsnel deskundige installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-moorsele-8560

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Moorsele (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installatie experts kunnen overal een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Verder zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna tref jij showrooms en airco monteurs in Moorsele (gemeente Wevelgem, provincie West Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Gullegem, Sint-Denijs, Otegem, Moen, Heestert.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen verscheidene uitvoeringen die je kunt toepassen. Hieronder bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Moorsele: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Moorsele: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Moorsele.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Moorsele zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Moorsele. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2150 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1160 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €860
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €670
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Moorsele.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Moorsele. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. velerlei onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Tenslotte noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €305 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd circa 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Moorsele. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie