Airco Installatie Veenklooster

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Veenklooster resulteert in extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij handige tips en info over de diverse soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Veenklooster

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Veenklooster. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Veenklooster voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je snel & eenvoudig erkende installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-veenklooster-9297

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Veenklooster (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Veenklooster (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp, Augsbuurt, Kollum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden diverse modellen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Veenklooster: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Veenklooster: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Veenklooster.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Veenklooster variëren enorm. De onkosten kunnen afwijken per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Veenklooster. Deze kostenindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingKosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2125 – €2980
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1105 – €2240
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€445 – €840
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€170 – €620
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Veenklooster.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airconditioner monteren door een erkende installateur in Veenklooster. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Verder noemen we nog een grotere stroomvraag en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €90 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem benodigd rond de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Veenklooster. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist inspecteert o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie