Airco Installatie Augsbuurt

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Augsbuurt zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal lees je uitgebreide tips en info over de diverse soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Eveneens tref je de gegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Augsbuurt

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Augsbuurt. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Augsbuurt voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel en simpel populaire vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-augsbuurt-9292

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Augsbuurt (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Ook staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Augsbuurt (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kollum, Drogeham, Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende units die mogelijk interessant zijn. Hieronder bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Augsbuurt: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Augsbuurt: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco reparatie.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Augsbuurt.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Augsbuurt lopen zeer uiteen. De kosten verschillen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder vind jij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Augsbuurt. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingTarieven
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1160 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2165 – €2920
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1180 – €2245
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €410 – €870
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€190 – €620
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Augsbuurt.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco monteren door een STEK installateur in Augsbuurt. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. vele onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je €75 tot €280 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en rendement / koelvermogen. De zware systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem rekent ruwweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Augsbuurt. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur checkt o.a. compressor, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie