Airco Installatie Lille

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Lille draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij vakkundige informatie over de diverse soorten producten in België en een handig keuzeadvies. Ook vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Lille

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lille. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lille voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel lokale installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lille-2275

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Lille (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Lille (gemeente Lille, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Herenthout, Westerlo, Olen, Zandhoven, Hulshout.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
JansensBeek 72275Lille
Xelec bvbaHemeldonk 152275Gierle
Klima-KimZwanenberg 532270Herenthout
Overzicht met airco montagebedrijven Lille vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Er zijn meerdere systemen die mogelijk interessant zijn. Hieronder bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Verder is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Lille: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lille: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Lille.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Lille kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel verstrekken we een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Lille. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingOnkosten
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €1975
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2135 – €2990
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1170 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €900
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €165 – €605
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Lille.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een erg heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Lille. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs bestaat uit diverse onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €70 tot €250 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt zo’n 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Lille. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie