Airco Installatie De Hoeve

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in De Hoeve biedt een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker lees je vakkundige info over de verscheidene type oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Mede faciliteren we adressen van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in De Hoeve

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Hollanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in De Hoeve. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in De Hoeve voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je snel & eenvoudig deskundige vakmannen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-de-hoeve-8394

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in De Hoeve (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem maken. Ook staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in De Hoeve (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Vinkega, Boijl, Noordwolde, Zandhuizen, Oosterstreek.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Warmtetransport.nl BVDoldersumsestraat 128392MRBoijl
GD Solar BVZuiderzeeweg 108356VVBlokzijl
Vledder las en koeltechniekHerenslagen 1178332APSteenwijk
Gegevens van airco montagebedrijven De Hoeve vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen een aantal verschillende apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco De Hoeve: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco De Hoeve: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in De Hoeve.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in De Hoeve laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het overzicht hieronder check je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in De Hoeve. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €2045
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2155 – €2980
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €430 – €880
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€250 – €645
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in De Hoeve.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco plaatsen door een professionele installateur in De Hoeve. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Bovendien heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €250 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem moet ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist De Hoeve. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie