Airco Installatie Lingewaard

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Lingewaard draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker lees je nuttige tips en adviezen over de diverse type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verstrekken wij de gegevens van regionale installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lingewaard

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Lingewaard. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lingewaard voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij snel en simpel geschikte installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lingewaard-6684

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Lingewaard (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem installeren. Tevens zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lingewaard (gemeente Lingewaard, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in plaatsen als Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen, Wijchen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit verscheidene units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lingewaard: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Lingewaard: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Lingewaard.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Lingewaard lopen zeer uiteen. De prijzen wisselen per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna check jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Lingewaard. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €2010
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2950
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1120 – €2240
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€360 – €870
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€235 – €655
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Lingewaard.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Lingewaard. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan een €90 tot €270 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en rendement / koelvermogen. De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van marktleiders als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem moet plusminus 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Lingewaard. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie