Airco Installatie Aalst

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Aalst draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bieden wij bruikbare tips en info over de diverse type toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder check je contactgegevens van erkende installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Aalst

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Aalst. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Aalst voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind je snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-aalst-5308

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Aalst (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het bijgaande overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Aalst (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Poederoijen, Brakel, Zuilichem, Liempde, Esch.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Check de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Aalst: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Aalst: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezevind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Aalst.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Aalst kunnen flink uiteen lopen. De kosten variëren per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Aalst. De getoonde kosten zijn excl. onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €2000
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2910
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€385 – €820
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €155 – €670
Tabel met de tarieven van airconditioning in Aalst.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Aalst. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs wordt bepaald door verschillende posten. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Als laatste heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je €90 tot €265 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grote multi-split modellen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Aalst. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie