Airco Installatie Brakel

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Brakel levert jou een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij vakkundige tips en adviezen over de verscheidene type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Brakel

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Brakel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Brakel voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij snel & eenvoudig vakbekwame monteurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-brakel-5306

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Brakel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Voorts zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Brakel (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zuilichem, Liempde, Esch, Gemonde, Den Dungen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit velerlei soorten producten die je kunt kiezen. Bijgaand lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Brakel: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Brakel: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco vergelijken.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Brakel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Brakel variëren enorm. De totale kosten fluctueren sterk per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Brakel. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigingskosten en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €2035
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2215 – €2925
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1180 – €2295
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €855
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€235 – €655
Tabel met de kosten van airconditioning in Brakel.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan men activeren door middel van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Brakel. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs bestaat uit een aantal posten. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Ook krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan ongeveer €80 tot €315 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem moet om en nabij de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Brakel. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie