Airco Installatie Booischot

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Booischot draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je goede tips en informatie over de verscheidene soorten systemen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder bekijk je contact- en adresgegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Booischot

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Booischot. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Booischot voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij probleemloos populaire monteurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-booischot-2221

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Booischot (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast regelen ze vacumeren en onderhoud. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Booischot (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hallaar, Noorderwijk, Morkhoven, Ekeren, Merksem.

FirmaAdresPostcodePlaats
Van Espen MarcOude Aarschotsebaan 902221Booischot
Stroeckx WimHollandstraat 48A2220Heist-Op-Den-Berg
Zahraoui AzizLostraat 1012220Heist Op Den Berg
Gegevens van airco montagebedrijven Booischot vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit meerdere modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Luchtbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Booischot: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat kent 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Booischot: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco montage.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Booischot.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Booischot laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen wisselen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Booischot. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingOnkosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1225 – €2005
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2215 – €2990
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1185 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €395 – €880
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€160 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Booischot.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Booischot. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Ook noemen we nog een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van een €85 tot €285 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele modellen vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Daikin werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem moet ruwweg 1,60 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Booischot. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie