Airco Installatie Merksem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Merksem resulteert in een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Hier verstrekken wij goede tips en info over de verscheidene type systemen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens faciliteren we adres- en contactgegevens van geschikte monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Merksem

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Merksem. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Merksem voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website check je snel en simpel deskundige vakmannen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-merksem-2170

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Merksem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Merksem (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Borgerhout, Deurne, Burcht, Zandvliet, Lillo.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Air SystemsDeurnsebaan 32170Merksem
KlimathomeEugeen Meeusstraat 1122170Merksem
BondecFortbaan 72 A2160Wommelgem
Lijst met airco montagebedrijven Merksem vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit meerdere producten die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Ontwerp van de airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Merksem: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Merksem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Multi split airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Merksem.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in winkels en de horeca.

Goedkoopste airco augustus 2022 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Merksem liggen nogal uiteen. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht geven wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Merksem. Deze tariefindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €2030
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2945
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1110 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€445 – €850
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €160 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Merksem.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco monteren door een STEK installateur in Merksem. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt vastgesteld door een aantal onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €80 tot €290 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en koelvermogen. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van populaire merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem rekent rond de 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Merksem. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie