Airco Installatie Burcht

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? De juiste airco kopen in Burcht levert jou een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website lees je waardevolle tips en info over de beste soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder check je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Burcht

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Burcht. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Burcht voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij zonder gedoe lokale vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-burcht-2070

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Burcht (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Burcht (gemeente Zwijndrecht, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zandvliet, Lillo, Berendrecht, Waanrode, Kersbeek-Miskom.

FirmaAdresPostcodePlaats
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Omar BouzidTurnersstraat 262020Antwerpen
Ivo De BackerBrusselstraat 912018Antwerpen
Overzicht met airco montagebedrijven Burcht vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden velerlei soorten uitvoeringen die men kan installeren. In het volgende overzicht bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Burcht: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Burcht: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezetref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco op de wand.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Burcht.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 met plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Burcht kunnen flink uiteen lopen. De tarieven zijn weer anders per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen essentieel. Als de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema check je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Burcht. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhoud, navullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1200 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2205 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1145 – €2215
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €390 – €810
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €685
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Burcht.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Burcht. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. diverse factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €75 tot €290 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem vraagt ongeveer 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Burcht. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie