Airco Installatie Waanrode

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Waanrode draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs check je handige tips over de verschillende soorten oplossingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder verzamel je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Waanrode

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Waanrode. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Waanrode voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je snel & eenvoudig erkende installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-waanrode-3473

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Waanrode (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem maken. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je showrooms en airco monteurs in Waanrode (gemeente Kortenaken, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kersbeek-Miskom, Hoeleden, Sint-Margriete-Houtem, Ransberg, Molenbeek-Wersbeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: ISDE airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Waanrode: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Waanrode: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Waanrode.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Waanrode zijn heel divers. De aanschafprijzen variëren per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Waanrode. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2960
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1105 – €2275
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €840
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €200 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Waanrode.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Waanrode. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met gemiddelde €70 tot €260 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem moet circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Waanrode. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist checkt o.a. verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie