Airco Installatie Kersbeek-Miskom

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kersbeek-Miskom draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina vind je goede informatie over de beste soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bekijk je contact- en adresgegevens van erkende installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Kersbeek-Miskom

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Kersbeek-Miskom. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kersbeek-Miskom voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij probleemloos geschikte installateurs. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-kersbeek-miskom-3472

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Kersbeek-Miskom (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende installatiepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Daarnaast dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In deze tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kersbeek-Miskom (gemeente Kortenaken, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hoeleden, Sint-Margriete-Houtem, Ransberg, Molenbeek-Wersbeek, Assent.

NaamAdresPostcodePlaats
Clima SolutionsRijnrode 953460Assent
TS&IPersoonstraat 603454Geetbets
VansimsenBiesemstraat 343454Rummen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Kersbeek-Miskom vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse soorten producten die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Kersbeek-Miskom: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kersbeek-Miskom: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor in huis.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Kersbeek-Miskom.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco januari 2022 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Kersbeek-Miskom variëren enorm. De kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In deze tabel check je een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Kersbeek-Miskom. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingOnkosten
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €2000
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2165 – €2925
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1125 – €2225
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €375 – €805
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€180 – €650
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Kersbeek-Miskom.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken door middel van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Kersbeek-Miskom. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Daarnaast noemen we nog een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €80 tot €275 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt bij benadering 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kersbeek-Miskom. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie