Voordelen van Airco

Wat zijn de voordelen van een airco? Waarom zou je er een moeten kopen? In deze blog gaan we daar verder op in. Een klimaatsysteem systeem, ook wel kortweg airco genoemd, is een apparaat dat zorgt voor klimaatbeheersing. Veel mensen denken ten onrechte dat een airco koude lucht produceert. Niets is minder waar: het onttrekt feitelijk warmte uit de aanwezige lucht. Velen kennen de airco met name voor de verkoeling in de warme zomermaanden. In veel auto’s is het tegenwoordig standaard ingebouwd.

Pluspunten van airco’s

Naast verkoeling, wat al een zeer goede reden op zich kan zijn om een airco voor thuis of op kantoor aan te schaffen, biedt een airco meer voordelen. Een airco kan ook de aanwezige lucht reinigen. Een goede klimaatbeheersing houdt de geest helder. Zeker op kantoor zorgt de juiste balans tussen temperatuur en luchtvochtigheid voor een aangename werkomgeving waarin iedereen goed kan werken. Minder hoofdpijn, vermoeidheid, loomheid of bijvoorbeeld transpiratie meer. Een goed airco systeem verbant deze zaken naar het ver leden.

Zowel verkoelend als verwarmend

Een airco systeem kan uw huis of bedrijf in de warme zomermaanden heerlijk koel houden. Wist u dat er ook airco systemen zijn die in de koude wintermaanden ook uw huis of kantoorruimte kunnen verwarmen? Niet als een gewoon verwarmingsysteem. maar met een volledig geconditioneerde lucht. De airco prijzen van systemen die ook kunnen verwarmen liggen hoger dan de conventionele airco’s. Voor een optimale werking zal er wel af en toe onderhoud moeten worden uitgevoerd en bij oudere modellen soms onderdelen worden gerepareerd.

Voordeel van een vast en mobiel model

Heeft u eigenlijk alleen een airco nodig in de warme zomermaanden? En dan alleen op de echt bijzonder warme dagen? En is de ruimte niet te omvangrijk? Dan is het wellicht niet nodig om een volledig airco systeem in uw huis of bedrijf te laten bouwen. U zou hiermee veel kosten aanhalen, om in een zeer tijdelijke behoefte te kunnen voorzien. Een betere oplossing is de mobiele airconditioning. Deze is verrijdbaar, compact en in te schakelen wanneer u het nodig heeft. Is dat moment voorbij, dan kunt het systeem ook makkelijk weer wegzetten. De prijzen van mobiele airco systemen liggen lager dan een vast systeem. Let wel, een mobiele airco is niet geschikt voor elke ruimte. Laat u zich uitgebreid informeren door één of meerdere leveranciers van airco’s over de voordelen en nadelen van mobiele airco’s.

Nadelen van een buitenunit

Er zijn heel veel soorten airco systemen, in alle soorten en maten. In de basis werkt elke airco volgens hetzelfde natuurkundige principe. Daar gaan we nu verder niet op in. Echter, door verschillende technische mogelijkheden, kunnen apparaten, systemen en airco prijzen wel degelijk verschillen. De omgeving waarin het systeem moet komen te staan, is bepalend voor de keuze welk systeem het beste past. Veelal moet er een buitenunit worden geplaatst op een plaats buitenshuis. Dat kan niet altijd. In dat geval is uw keuze beperkt tot de systemen zonder buitenunit.