Airco Installatie Wiekevorst

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Wiekevorst draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina vind je nuttige tips over de beste modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook check je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast systeem in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wiekevorst

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Wiekevorst. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Wiekevorst voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel en simpel deskundige montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-wiekevorst-2222

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Wiekevorst (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montagepartners mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem maken. Ook zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In deze tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Wiekevorst (gemeente Heist-Op-Den-Berg, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Itegem, Booischot, Hallaar, Noorderwijk, Morkhoven.

NaamAdresPostcodePlaats
Van Espen MarcOude Aarschotsebaan 902221Booischot
Stroeckx WimHollandstraat 48A2220Heist-Op-Den-Berg
Zahraoui AzizLostraat 1012220Heist Op Den Berg
Contactgegevens van airco montagebedrijven Wiekevorst vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden diverse soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de toenemende energierekening. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Wiekevorst: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Wiekevorst: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco bijvullen.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Wiekevorst.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Wiekevorst kunnen flink uiteen lopen. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In deze tabel check je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wiekevorst. De prijzen zijn zonder jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2990
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2245
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€410 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€155 – €680
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Wiekevorst.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval een airco plaatsen door een erkende installateur in Wiekevorst. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door verschillende aspecten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €315 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem benodigd zo’n 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Wiekevorst. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie