Airco Installatie Noorderwijk

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Noorderwijk draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina faciliteren we belangrijke tips over de meest gebruikte soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Tevens vind je adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Noorderwijk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Noorderwijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Noorderwijk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij eenvoudig bekwame montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-noorderwijk-2200

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Noorderwijk (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem installeren. Verder zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Noorderwijk (gemeente Herentals, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Morkhoven, Ekeren, Merksem, Borgerhout, Deurne.

NaamAdresPostcodePlaats
JNTechnicsKastanjelaan 752200Herentals
AlcaBakendonk 42200Herentals
Oostvogels BartLange Eerselsstraat 552200Herentals
Schema met airco montagebedrijven Noorderwijk vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten modellen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Noorderwijk: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Noorderwijk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Noorderwijk.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco november 2021 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Noorderwijk variëren enorm. De onkosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Noorderwijk. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €1955
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2170 – €2985
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2270
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €380 – €900
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€230 – €630
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Noorderwijk.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een betrouwbare installateur in Noorderwijk. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €250 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt ongeveer 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Noorderwijk. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt o.a. naar condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie