Airco Installatie Maasmechelen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een airco kopen in Maasmechelen zorgt voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website vind je nuttige tips en informatie over de meest gebruikte soorten apparaten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bieden wij de gegevens van plaatselijke montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in de woning installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Maasmechelen

Het Belgische klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Maasmechelen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Maasmechelen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij snel goede vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-maasmechelen-3630

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Maasmechelen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele installateurs mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Tevens kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de onderstaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Maasmechelen (gemeente Maasmechelen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Lanaken, Genk, Diepenbeek, Beringen, Alken.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Klik KoeltechniekenPauwengraaf 1233630Eisden
AR KlimaHoenderbroekstraat 483620Lanaken
ACTechnicsTweede Carabinierslaan 1243620Veldwezelt
Contactgegevens van airco montagebedrijven Maasmechelen vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen veel verschillende soorten uitvoeringen die je kunt toepassen. Bijgaand bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Maasmechelen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent 2 units: een binnen- en buitenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Maasmechelen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco reparatie.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Maasmechelen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Maasmechelen lopen zeer uiteen. De onkosten variëren per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de vergelijker hieronder verstrekken wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Maasmechelen. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1210 – €2035
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2945
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1140 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €400 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €700
Schema met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Maasmechelen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een goede installateur in Maasmechelen. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €75 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van a-merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Maasmechelen. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar compressor, verdamper, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie