Airco Installatie Beringen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Beringen biedt een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina vind je nuttige info over de verscheidene type systemen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verzamel je de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Beringen

De temperaturen in België veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Beringen. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Beringen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek je zonder gedoe vakbekwame montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-beringen-3580

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Beringen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In de tabel hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Beringen (gemeente Beringen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Alken, Lummen, Heusden-Zolder, Halen, Herk-De-Stad.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
ElgebaBosveldstraat 453570Alken
E.B.C.Molemstraat 633560Lummen
Gebotec KLIMALaambroekstraat 683550Zolder
Overzicht met airco montagebedrijven Beringen vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de beste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn meerdere modellen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Luchtbehandeling.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Beringen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Beringen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Beringen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Beringen lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In onderstaand overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Beringen. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €1955
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2205 – €2940
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2270
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€445 – €860
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€165 – €650
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Beringen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is aan te zetten middels een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een STEK installateur in Beringen. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
Het prijskaartje bestaat uit verschillende aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Tevens krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €80 tot €305 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem gebruikt zo’n 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Beringen. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie