Airco Installatie Halen

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Halen kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze website vind je vakkundige tips en adviezen over de verscheidene soorten modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Mede verstrekken wij gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Halen

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Halen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Halen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina check jij zonder gedoe deskundige vakmannen. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-halen-3545

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Halen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele monteurs mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Tevens regelen ze groot onderhoud en reparatie. In de tabel bekijk je showrooms en airco monteurs in Halen (gemeente Halen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Herk-De-Stad, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Hasselt, Wuustwezel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Bekijk de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. Hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Halen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Halen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Halen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Halen zijn nogal verschillend. De tarieven verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgesloten overzicht vind je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Halen. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeToelichtingInvestering
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1150 – €1960
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2905
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1110 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €450 – €895
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€200 – €610
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Halen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Halen. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs bestaat uit vele onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €80 tot €300 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt bij benadering 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Halen. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie