Airco Installatie Houthalen-Helchteren

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2022? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Houthalen-Helchteren draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker tref je bruikbare info over de meest gebruikte soorten modellen in België en een handig keuzeadvies. Verder verstrekken wij adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Houthalen-Helchteren

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer Vlamingen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Houthalen-Helchteren. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Houthalen-Helchteren voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je eenvoudig lokale installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-houthalen-helchteren-3530

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Houthalen-Helchteren (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Tevens regelen ze het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Houthalen-Helchteren (gemeente Houthalen-Helchteren, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zonhoven, Hasselt, Wuustwezel, Zoersel, Schilde.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
E.P.S.V. Schilder – InterieurwerkenVarenstraat 102 B13530Houthalen
Cool-ArtWeg Naar Zwartberg 57/13530Houthalen
CoolfreshBosduifstraat 563530Houthalen
Opsomming met airco montagebedrijven Houthalen-Helchteren vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse soorten modellen die men kan installeren. In het gedeelte hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Houthalen-Helchteren: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Houthalen-Helchteren: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezebespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor zolder.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Houthalen-Helchteren.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Houthalen-Helchteren lopen zeer uiteen. De kosten wisselen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het schema hierna lees je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Houthalen-Helchteren. De kosten zijn excl. onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1225 – €1980
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2185 – €2960
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1120 – €2210
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €805
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €670
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Houthalen-Helchteren.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Houthalen-Helchteren. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door een aantal factoren. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €295 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele systemen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van populaire merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem rekent ruwweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Houthalen-Helchteren. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie