Airco Installatie Zonhoven

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Zonhoven draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over de velerlei soorten modellen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bieden wij de gegevens van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Zonhoven

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zonhoven. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zonhoven voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref jij eenvoudig lokale vakmensen. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zonhoven-3520

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Zonhoven (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem integreren. Daarnaast staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Zonhoven (gemeente Zonhoven, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hasselt, Wuustwezel, Zoersel, Schilde, Brecht.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
ECO-W T.I.B.Senator A. Jeurissenlaan 10443520Zonhoven
AircosolutionVijversstraat 203500Hasselt
A.S.C.N.Berkenlaan 483500Hasselt
Gegevens van airco montagebedrijven Zonhoven vergelijken

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder bespreken we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Zonhoven: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Zonhoven: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Zonhoven.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zonhoven liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het overzicht hieronder lees je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Zonhoven. De getoonde kosten zijn zonder het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1200 – €2025
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2975
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1180 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €425 – €820
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €180 – €660
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Zonhoven.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in Zonhoven. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs is gebaseerd op vele onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €255 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type systeem en koelvermogen. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt rond de 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zonhoven. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie