Airco Installatie Zoersel

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Zoersel levert een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je praktische info over de verschillende type producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we de gegevens van geschikte monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zoersel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zoersel. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Zoersel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website check jij snel geschikte monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-zoersel-2980

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Zoersel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Zoersel (gemeente Zoersel, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Schilde, Brecht, Kapellen, Stabroek, Brasschaat.

FirmaAdresPostcodePlaats
VS-TechnicsKorte Kievitstraat 62980Zoersel
LuytenLijsterdreef 62970S-Gravenwezel
AircosystemsBrabolaan 52970Schilde
Tabel met airco montagebedrijven Zoersel vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de beste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Er zijn een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zoersel: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Zoersel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Zoersel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Zoersel zijn heel divers. De prijzen wisselen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de vergelijker hieronder check jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zoersel. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1200 – €1980
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2135 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1135 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €350 – €820
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€225 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Zoersel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Zoersel. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. meerdere factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan gemiddelde €90 tot €315 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type systeem en rendement / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met instap-modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd circa 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Zoersel. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. condensor, compressor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie