Airco Installatie Neder-Betuwe

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Neder-Betuwe draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal verzamel je handige tips en adviezen over de beste soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bekijk je de gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Neder-Betuwe

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Neder-Betuwe. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Neder-Betuwe voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel en simpel ervaren montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-neder-betuwe-4043

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Neder-Betuwe (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Verder regelen ze onderhoud en service. In het volgende schema tref jij showrooms en airco monteurs in Neder-Betuwe (gemeente Neder-Betuwe, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Tiel, Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
SB AirconditioningDalwagenseweg 34043MSOpheusden
Koops GWinjewaweg 14031KHIngen
Koeltechnisch Buro Midden Nederland bvProvincialeweg 524031JMIngen
Lijst met airco montagebedrijven Neder-Betuwe vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Wand Airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Neder-Betuwe: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Neder-Betuwe: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Neder-Betuwe.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco januari 2022 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Neder-Betuwe liggen nogal uiteen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel vind jij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Neder-Betuwe. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2150 – €2915
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1140 – €2250
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €430 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €675
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Neder-Betuwe.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is aan te zetten via een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Neder-Betuwe. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door diverse bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van €75 tot €290 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van a-merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Neder-Betuwe. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie