Airco Installatie Tubbergen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Tubbergen draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je concrete tips en adviezen over de beste soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bieden wij gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Tubbergen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Tubbergen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Tubbergen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel gecertificeerde vakmensen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-tubbergen-7651

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Tubbergen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor onderhoud en service. In deze tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Tubbergen (gemeente Tubbergen, provincie Overijssel). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland, Losser.

NaamAdresPostcodePlaats
VOF HM KoeltechniekSchietbaanweg 187641RSWierden
Airco Magazijn TwenteScholtensoven 6F7621HABorne
Air Technics Almelo BVTwentepoort Oost 42/17609RGAlmelo
Gegevens van airco montagebedrijven Tubbergen vergelijken

Een koelere woning?

Vergelijk de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit velerlei soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco opties.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Tubbergen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Tubbergen: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Tubbergen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Tubbergen liggen nogal uiteen. De onkosten verschillen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder lees je een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Tubbergen. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingInvestering
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €2025
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2220 – €2930
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1115 – €2240
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€440 – €810
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€215 – €635
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Tubbergen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Tubbergen. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal posten. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €95 tot €255 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De beste airco’s van populaire merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Tubbergen. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie