Airco Installatie Herstappe

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Herstappe resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs lees je handige tips en info over de velerlei type oplossingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens verzamel je contactgegevens van geschikte installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Herstappe

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Herstappe. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Herstappe voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website tref je eenvoudig lokale montagebedrijven. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-herstappe-3717

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Herstappe (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatiepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem installeren. Tevens regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Herstappe (gemeente Herstappe, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Tongeren, Zutendaal, Maaseik, Oudsbergen, As.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Schoefs bvbaBilzersteenweg 441/Bus 13700Tongeren
Martens PMaastrichtersteenweg 323680Maaseik
IntellisolMaastrichtersteenweg 1633680Maaseik
Overzicht met airco montagebedrijven Herstappe vergelijken

Verkoeling in huis?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan meerdere apparaten die men kan installeren. Hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Herstappe: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Herstappe: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Herstappe.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Herstappe liggen nogal uiteen. De kosten verschillen per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht tref jij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Herstappe. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1240 – €2005
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2990
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1175 – €2290
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €390 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €165 – €660
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Herstappe.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een heet appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Herstappe. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Ook heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €85 tot €280 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van de bekende merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent grofweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Herstappe. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie