Airco Installatie Oudsbergen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Oudsbergen levert een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Hier verstrekken wij goede tips en info over de verschillende type oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Ook bieden wij de gegevens van geschikte installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oudsbergen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Oudsbergen. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oudsbergen voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je probleemloos populaire installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-oudsbergen-3670

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Oudsbergen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Oudsbergen (gemeente Oudsbergen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als As, Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Maasmechelen, Lanaken.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Erro HeatingIndustrieweg Noord 11063660Opglabbeek
Favor coolKapelstraat 503650Dilsen
Klik KoeltechniekenPauwengraaf 1233630Eisden
Overzicht met airco montagebedrijven Oudsbergen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Oudsbergen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oudsbergen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Oudsbergen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Oudsbergen zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oudsbergen. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1250 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2125 – €2935
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1205 – €2210
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €375 – €855
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €635
Lijst met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Oudsbergen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel zo’n airco plaatsen door een goede installateur in Oudsbergen. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels vele onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Bovendien zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €260 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van marktleiders als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent grofweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Oudsbergen. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie