Airco Installatie As

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in As resulteert in een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website tref je waardevolle tips en informatie over de beste soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bieden wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in As

De temperaturen in België veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Belgen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in As. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in As voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk jij zonder gedoe gecertificeerde vakmannen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-as-3665

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in As (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in As (gemeente As, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Maasmechelen, Lanaken, Genk.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Erro HeatingIndustrieweg Noord 11063660Opglabbeek
Favor coolKapelstraat 503650Dilsen
Klik KoeltechniekenPauwengraaf 1233630Eisden
Opsomming met airco montagebedrijven As vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn meerdere systemen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco bestellen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco As: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco As: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in As.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in As kunnen flink uiteen lopen. De prijzen verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het schema hierna check jij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in As. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, navullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €2030
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2965
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1185 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€435 – €800
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €670
Overzicht met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in As.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in As. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs bestaat uit diverse posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €75 tot €305 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grotere installaties gebruiken veel meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist As. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie