Airco Installatie Genk

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Genk zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl tref je vakkundige tips en informatie over de verscheidene soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bieden wij contact- en adresgegevens van lokale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Genk

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Genk. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Genk voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij probleemloos gecertificeerde installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-genk-3600

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Genk (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Genk (gemeente Genk, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Diepenbeek, Beringen, Alken, Lummen, Heusden-Zolder.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CondensControlGeleenlaan 363600Genk
All-CallEuropalaan 108/33600Genk
AirSolVenkellaan 253600Genk
Tabel met airco montagebedrijven Genk vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Genk: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Genk: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Genk.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Genk zijn nogal verschillend. De totale kosten verschillen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de vergelijker hieronder geven we een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Genk. De getoonde prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1190 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2915
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1165 – €2250
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€400 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€220 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Genk.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kan men activeren door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco monteren door een goede installateur in Genk. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de installatiekosten. Vergeet niet het benodigde onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €75 tot €310 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Genk. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie