Airco Installatie Lummen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Lummen resulteert in extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker bieden wij nuttige tips en info over de verscheidene type apparaten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens check je contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lummen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Belgen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lummen. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Lummen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel & eenvoudig populaire installateurs. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-lummen-3560

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Lummen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek je showrooms en airco monteurs in Lummen (gemeente Lummen, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Heusden-Zolder, Halen, Herk-De-Stad, Houthalen-Helchteren, Zonhoven.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
E.B.C.Molemstraat 633560Lummen
Kemps PascalBrancardiershof 93550Zolder
BorzeeIndustrieweg 83550Zolder
Tabel met airco montagebedrijven Lummen vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Mechanische Ventilatie.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Lummen: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lummen: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Lummen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Lummen liggen nogal uiteen. De prijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de vergelijker hieronder check je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Lummen. De getoonde kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €1980
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2205 – €2960
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1205 – €2200
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€415 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €665
Lijst met de tarieven van aannemers airconditioning in Lummen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Lummen. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt bepaald door velerlei aspecten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Tevens krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €290 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en koelvermogen. De systemen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent circa 1,60 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Lummen. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie