Airco Installatie Heusden-Zolder

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Heusden-Zolder zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Op deze website verzamel je praktische info over de velerlei soorten apparaten in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens tref je contact- en adresgegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Heusden-Zolder

De temperaturen in België veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Heusden-Zolder. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Heusden-Zolder voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website check jij razendsnel goede vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-heusden-zolder-3550

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Heusden-Zolder (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Heusden-Zolder (gemeente Heusden-Zolder, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Halen, Herk-De-Stad, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Hasselt.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Gebotec KLIMALaambroekstraat 683550Zolder
BorzeeIndustrieweg 83550Zolder
Maris TechnicsLochtemanweg 1223550Heusden
Schema met airco montagebedrijven Heusden-Zolder vergelijken

Extra koeling in huis?

Bekijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. We onderscheiden meerdere apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Ventilatiesysteem.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Verder is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Heusden-Zolder: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Heusden-Zolder: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Heusden-Zolder.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Heusden-Zolder liggen nogal uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel verstrekken wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Heusden-Zolder. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1980
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2195 – €2920
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1155 – €2265
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €875
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€210 – €685
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Heusden-Zolder.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een hete woning in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct zo’n airco monteren door een goede installateur in Heusden-Zolder. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door vele onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op €90 tot €295 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem vraagt rond de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Heusden-Zolder. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur controleert onder andere naar koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie