Airco Installatie Zolder

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Zolder resulteert in extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker verzamel je vakkundige tips over de velerlei type modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verzamel je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zolder

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zolder. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Zolder voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij eenvoudig erkende installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-zolder-3550

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Zolder (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Zolder (gemeente Heusden-Zolder, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Heusden, Zelem, Loksbergen, Schulen, Donk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan meerdere uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Zolder: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zolder: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Zolder.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1250.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Zolder kunnen flink uiteen lopen. De tarieven fluctueren sterk per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het onderstaande schema verstrekken wij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Zolder. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, reinigen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €2030
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2975
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1195 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€365 – €845
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€170 – €660
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Zolder.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een warm appartement in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Zolder. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. velerlei posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Ook heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op een €75 tot €315 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig dan de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zolder. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie