Airco Installatie Lopikerkapel

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Lopikerkapel biedt een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je uitgebreide tips en info over de velerlei soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast vind je adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lopikerkapel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Lopikerkapel. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Lopikerkapel voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij probleemloos de beste montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-lopikerkapel-3412

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Lopikerkapel (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Lopikerkapel (gemeente Lopik, provincie Utrecht). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden veel verschillende soorten units die men kan installeren. Hieronder bieden wij nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco aanbiedingen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lopikerkapel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit product verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Lopikerkapel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Multi split airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Lopikerkapel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Lopikerkapel lopen zeer uiteen. De totale kosten variëren per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Lopikerkapel. Deze prijsindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2010
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2940
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1115 – €2290
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €865
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €610
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Lopikerkapel.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Lopikerkapel. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door meerdere aspecten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Houd rekening met €80 tot €275 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem gebruikt rond de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Lopikerkapel. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie