Airco Installatie Lopik

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Lopik kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina bekijk je belangrijke tips en info over de velerlei soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook tref je gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lopik

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lopik. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lopik voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website tref jij probleemloos betrouwbare monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lopik-3411

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Lopik (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In het volgende schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Lopik (gemeente Lopik, provincie Utrecht). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden, Sliedrecht.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn velerlei soorten units die je kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Prijzen van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Lopik: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Lopik: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Stilste airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Lopik.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Lopik zijn heel divers. De totale kosten kunnen afwijken per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Lopik. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingInvestering
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1200 – €1980
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €3000
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1115 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €350 – €890
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €685
Tabel met de kosten van airconditioning in Lopik.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Lopik. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €85 tot €250 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en rendement / koelvermogen. De zware modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd circa 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Lopik. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert checkt o.a. koelvloeistof, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie