Airco Installatie Polsbroek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Polsbroek resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier verstrekken wij belangrijke tips over de verschillende soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verstrekken wij adressen van plaatselijke monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Polsbroek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Polsbroek. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Polsbroek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je eenvoudig vakbekwame montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-polsbroek-3415

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Polsbroek (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Tevens zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Polsbroek (gemeente Lopik, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg, Wijngaarden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere producten die kunnen worden geplaatst. Bijgaand kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Polsbroek: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Polsbroek: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Polsbroek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Polsbroek kunnen flink uiteen lopen. De tarieven variëren per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht vind je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Polsbroek. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1175 – €2030
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2170 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1125 – €2265
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €870
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€225 – €685
Tabel met de prijzen van airconditioning in Polsbroek.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Polsbroek. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei posten. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Tenslotte noemen we nog een stijgend energieverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €95 tot €290 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem vraagt grofweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Polsbroek. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie