Airco Installatie Benschop

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Benschop kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier lees je handige tips over de beste soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je gegevens van lokale installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Benschop

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Benschop. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Benschop voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel & eenvoudig geschikte vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-benschop-3411

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Benschop (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Benschop (gemeente Lopik, provincie Utrecht). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Er zijn veel verschillende soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Benschop: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Benschop: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Split airco’s.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Benschop.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaasen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Benschop variëren enorm. De prijzen variëren per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht tref je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Benschop. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, navullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingPrijzen
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1160 – €1955
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2210 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1125 – €2230
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €895
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €690
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Benschop.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren via de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Benschop. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende onderdelen. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Houd rekening met een €80 tot €305 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet om en nabij de 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Benschop. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur checkt o.a. verdamper, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie