Design Airco

De meeste Nederlanders kiezen voor een split airco die aan de wand wordt gehangen. Deze uitvoering is goed zichtbaar in de woonkamer of andere ruimte. Veel consumenten willen dan ook dat het wandmodel er mooi uit ziet. Fabrikanten spelen de laatste jaren steeds beter in op design. Op dit moment kan je dus ook kiezen voor verschillende kleuren en uitvoeringen. Op deze pagina lees je er meer over.

  • De laatste jaren zien we een groeiende vraag naar design airco’s
  • Leveranciers bieden op dit moment systemen in allerlei kleuren. Naast wit wordt ook zwart, zilver en rood veel aangeboden
  • Andere trends zijn systemen met afgeronde hoeken in plaats van rechthoekig of trendy modellen met LED-verlichting
  • Let op: deze speciale ontwerpen zijn vaak niet de goedkoopste airconditioning systemen
  • Mobiele airco’s zijn niet gericht op design, maar veel meer op functionaliteit. Zie ook de best beoordeelde systemen. 

Mooiste airco voor in huis

Zoek jij een airco systeem die er ook nog eens heel mooi uitziet? Dan adviseren wij een wandmodel. Dit type kan je namelijk het mooiste laten terugkomen in een woonkamer of andere ruimte. Bij wandmodellen zien we ook de meest innovatie op het gebied van design. Veel meer dan bij vloer modellen. Bij plafond en cassette systemen ligt er veel minder nadruk op design omdat het hier ook belangrijk is dat de airconditioning mooi is weggewerkt. Bij mobiele airco’s gaat het vooral om de functionaliteit. Ook hier zien we nog weinig hippe en trendy modellen.

Top-3 mooiste systemen

  1. De Daikin Emura is een prachtige zilveren binnenunit met mooie afgeronde hoeken. Het systeem kan naast koelen ook verwarmen dankzij de lucht-lucht warmtepomp (buitenunit)
  2. De Samsung Q9000 is een mooie vloer airco met een bijzonder design en een flink prijskaartje
  3. De Mitsubishi Electric MSZ-EF is een strakke en moderne wandairco die perfect past in een modern interieur. Verkrijgbaar in het wit, zwart en zilver.