plafond airco

Bij een airco aan het plafond is er altijd sprake van een zogenaamd splitsysteem, wat betekent dat het systeem bestaat uit twee onderdelen, waarvan de binnenunit aan het plafond wordt bevestigd en de buitenunit buiten de ruimte wordt geplaatst die gekoeld moet worden. Oftewel: een heel ander systemen dan een mobiele airco.

De buitenunit kan hoog aan de buitenmuur bevestigd worden of bijvoorbeeld op een plat dak, afhankelijk van de woonsituatie. Een airco voor aan het plafond is in allerlei modellen leverbaar, zodat er een ruime keuze is in het aanbod.

Kenmerken van airconditioning voor aan het plafond

  • Het voordeel van een airconditioning aan het plafond is dat deze centraal in de woonkamer of op kantoor kan worden geplaatst en dat daardoor er een uitstekende verdeling van de uitgaande koeling ontstaat. Zie ook de informatie op onze website over kanaal airco.
  • Een nadeel van plaatsing aan het plafond heeft te maken met het bovenstaande voordeel, want door deze centrale plaatsing is het apparaat natuurlijk wel echt zichtbaar.
  • Dit nadeel kan echter weer opgeheven worden door te kiezen voor een bijzondere uitvoering, waarbij gedacht kan worden aan design model, zodat er sprake is van een fraaie vormgeving.
  • Het is aan te raden om rekening te houden met het benodigde koelvermogen om optimaal rendement te kunnen verkrijgen.
  • Vooral bij een airco aan het plafond wordt aanbevolen om een model te nemen, waarbij er sprake is van een verstelbare uitblaasrichting, zo wordt namelijk voorkomen dat er donkere plekken verschijnen.
  • Een andere optie is dat de airco in het plafond wordt ingebouwd, boven een verlaagd plafond, en dat alleen de ventilatieroosters op die manier nog zichtbaar zijn.
  • Een plafondmodel kan ook over andere functies dan alleen koelen beschikken, waarbij gedacht kan worden aan het reinigen van de lucht of aan een functie waarbij de ruimte verwarmd kan worden.