Airco Installatie Hengevelde

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Hengevelde levert jou extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website verstrekken wij uitgebreide tips en informatie over de beste apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hengevelde

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hengevelde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Hengevelde voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je probleemloos geschikte vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hengevelde-7496

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Hengevelde (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem samenstellen. Voorts zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Hengevelde (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo, Goor.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
TwenkoEeftinkstraat 87496AGHengevelde
Sonneveld Auto ServiceSluisstraat 5-07 5-077491GADelden
SES International BVSluisstraat 127491GADelden
Contactgegevens van airco montagebedrijven Hengevelde vergelijken

Een koelere woning?

Bekijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er bestaan velerlei soorten units waar je uit kunt kiezen. Hieronder bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Hengevelde: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hengevelde: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Hengevelde.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Hengevelde laten een grote variatie zien. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna lees je de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hengevelde. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingTarieven
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2155 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2300
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €355 – €900
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€215 – €615
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Hengevelde.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Hengevelde. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs kan men berekenen met een aantal onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je ongeveer €85 tot €290 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen gebruiken veel meer stroom dan instap-modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hengevelde. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt o.a. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie