Airco Installatie Delden

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Delden biedt een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker lees je goede tips over de diverse type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast verstrekken wij contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Delden

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Delden. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Delden voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij snel ervaren vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-delden-7491

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Delden (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem integreren. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Delden (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Diepenheim, Markelo, Goor, Enter, Zuna.

NaamAdresPostcodePlaats
Sonneveld Auto ServiceSluisstraat 5-07 5-077491GADelden
SES International BVSluisstraat 127491GADelden
Coolserve B.V.Metaalstraat 22a7483PDHaaksbergen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Delden vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Tijdelijk huren airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Delden: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Delden: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Koelvermogen.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Delden.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco oktober 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Delden lopen zeer uiteen. De onkosten fluctueren sterk per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht vind je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Delden. De getoonde prijzen zijn exclusief onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1190 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2190 – €2965
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2255
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €385 – €845
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €655
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Delden.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warme woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner installeren door een STEK installateur in Delden. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten komt tot stand a.d.h.v. velerlei onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan ongeveer €90 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem benodigd circa 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Delden. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie