Airco Installatie Goor

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Goor draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier check je handige tips over de meest gebruikte soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede check je adressen van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Goor

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Goor. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Goor voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website zoek je zonder gedoe vakbekwame vakmensen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-goor-7471

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Goor (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Goor (gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Enter, Zuna, Rijssen, Holten, Haarle.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Hoeks Koeltechniek VOFSpechtstraat 227471HLGoor
P.M.I. Proost Mechanical Installations BVRondweg 17471LTGoor
Wormgoor Koudetechniek BVHaaksbergerweg 17471LSGoor
Overzicht met airco montagebedrijven Goor vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Er zijn meerdere uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Goor: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Goor: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Goor.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco oktober 2021 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Goor variëren enorm. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht bieden wij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Goor. De tarieven houden geen rekening met het onderhoud, navullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortBeschrijvingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2900
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1140 – €2280
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €825
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€215 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Goor.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een goede installateur in Goor. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door verschillende bouwstenen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op plusminus €85 tot €260 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning vragen meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem rekent ruwweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Goor. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie