Airco Installatie Holten

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Holten zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina faciliteren we bruikbare tips en info over de diverse soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede bekijk je adressen van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Holten

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Holten. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Holten voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je probleemloos populaire vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-holten-7451

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Holten (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Holten (gemeente Rijssen-Holten, provincie Overijssel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Haarle, Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Esbe-International CVTuinstraat 15/2017451EWHolten
Jannink Nijverdal BVMarconistraat 47442DDNijverdal
A1 Green Energy BVKeizersweg 12/A7441BBNijverdal
Opsomming met airco montagebedrijven Holten vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen die men kan installeren. In het volgende overzicht vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Holten: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Holten: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Holten.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco januari 2022 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Holten variëren enorm. De aanschafprijzen zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Holten. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2005
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2205 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1175 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €880
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €160 – €645
Schema met de tarieven van airconditioning in Holten.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel de airco installeren door een vakkundige installateur in Holten. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs komt tot stand door meerdere onderdelen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €70 tot €275 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per soort systeem en koelvermogen. De geavanceerde systemen hebben meer stroom nodig in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem rekent grofweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Holten. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar verdamper, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie